in Tech

Minicase: Robot Replay

Ben een beetje aan het stoeien met RobotReplay. Een alleraardigste manier van usability testing.

Je plakt een javascript in je header en vervolgens gaat Robot Replay bijhouden hoe bezoekers door jouw pagina’s heen gaan. Je kunt dan sessies terugzoeken en zien, als in zien in een filmpje, hoe een bezoeker door een pagina gaat. Het ene voorbeeld dat ik tot nu toe zag was dat iemand mijn post over getting things done bezocht en je precies kunt zien hoe hij door de pagina scrollt. Sommige stukken langzaam, andere snel, soms weer terug naar boven, soms met de muis over een link. Ik weet nog niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar stoer is het wel!

Natuurlijk was ik weer niet de enige die Robot Replay vond: http://www.dutchcowboys.nl/software/10569

Update 20070722: Ik kom er net achter dat mijn site momenteel ongeveer 15 seconden langer nodig heeft om in te laden.. na enig geknoei blijkt dat aan Robot Replay te liggen. Weg ermee!

Write a Comment

Comment