in Personal

Walter Isaacson: Steve Jobs

“A biography

Tsja, wat moet je over de biografie van Steve Jobs zeggen. Seth Godin verwoordde wel mooi wat ik ervan overhield: “No one reports liking Steve Jobs very much, yet he was as embraced as any businessperson since Walt Disney. Because he cared. He cared deeply about what he was making and how it would be used. Of course, he didn’t just care in a general, amorphous, whiny way, he cared and then actually delivered.”

Die enorme passie die Jobs tentoonstelde, daar werd ik een paar keer stevig door geraakt in het boek. De “Think different”-campagne, het moment dat het ontwerp van de iPhone helemaal omgegooid werd omdat ze het toch niet goed genoeg vonden, de voorbereidingen voor productintroducties. Het is zulk onorthodox leiderschap, al helemaal voor een beursgenoteerde omgeving. Alleen de kwaliteit van het product doet er toe, los van financiĆ«le aspecten.. Ik kijk er naar uit om Inside Apple te gaan lezen, dat veel meer in gaat op de cultuur van het bedrijf..

http://www.amazon.com/Steve-Jobs-Walter-Isaacson/dp/1451648537

Write a Comment

Comment