in Work

Topic Maps 2007

Gemiddeld kom ik niet heel enthousiast terug van congressen. De presentaties missen inhoud, de sprekers missen presentatievaardigheden, de lunches missen een fatsoenlijke organisatie, maar: het is altijd wel leuk om mensen te spreken die je niet kent en die hele interessante dingen blijken te doen.

topic maps

Hoe blij verrast was ik dan ook op Topic Maps 2007 in Oslo!

“Building on four years of successful Topic Maps conferences in Oslo, the Norwegian Computer Society, in conjunction with OASIS, is proud to announce Topic Maps 2007, the First International Topic Maps User Conference.”

uit het vliegtuig

Topic Maps zijn voor mij een redelijk nieuw onderwerp (voor jou ook? lees dan: http://www.ontopia.net/topicmaps/materials/tao.html). In een dag kregen Marco en ik een grondige introductie, met goede implementatievoorbeelden ?ɬ®n een paar verdiepingen op onderwerpen die aktueel zijn binnen de topic maps wereld: automatisch classificeren en de relatie tussen Topic Maps en Tagging-mechanismen. We genoten van sprekers die niet alleen fatsoenlijk Engels konden maar ook nog eens hun verhaal uitstekend over wisten te brengen. En we spraken alsnog mensen die we niet kenden en hele interessante dingen bleken te doen (zoals Gabriel van Morpheus).

Oslo Vigeland Park

Dus (voor de insiders): Why not Topic Maps indeed!

Homepage: http://www.topicmaps.com/tm2007/

Pics: http://www.flickr.com/photos/johndog/sets/72157600036971314/

Closing keynote van Steve Newcombe: http://www.coolheads.com/SRNPUBS/oslo2007/

Write a Comment

Comment

  1. voor wat tegenwicht in de topicmap hype:

    http://wiki.leibnizcenter.org/index.php/ISWC_2006

    ik zeg niet dat topicmaps de foute weg zijn, ik zoek aleen naar functionaliteit die noch OWL nog topic maps bieden, namelijk begrippen classificeren ?ɬ©n ten opzichte van elkaar kunnen ordenen zodat je bijvoorbeeld de uitkomst van een vergunningsproces bij een gemeente kunt “updaten”
    van 60 Db naar 80 DB of van 50 m naar 80 meter, etc.We komen al een eind met voorschriften in OWL, maar RDF en OWL hebben geen computational power, alleen logische argumentatie.OWL “kent”80 km per uur niet.Topic maps wel??