in Gelezen

Dominique Haijtema: De essentie van leiderschap

de essentie van leiderschap kaftIk kreeg het van Tom. Dominique Haijtema interviewde 1011 (thanx Dominique) “leiders” over leiderschap: Jack Welch (GE), Lou Gerstner (IBM), Desmond Tutu, Deepak Chopra, Peter Bakker (TNT), Frederik de Klerk, Ingvar Kamprad (IKEA), Noreena Hertz, Ricardo Semler (Semco), Mohammed Yunus (microkredieten) en Madeleine Albright.

Haijtema is niet bang moeilijke vragen te stellen en krijgt ook wel eens boze antwoorden. Dat is wel het leuke aan het boek. Een klein beetje meekijken hoe deze mannen en vrouwen denken. Niet geheel verbazend en eerlijk gezegd geruststellend zijn het allemaal behoorlijk verschillende mensen.

Het is niet bepaald het enige boek over leiderschap en het laatste woord is er ook nog niet over geschreven. Googlen op “essentie van leiderschap” levert al twee andere boeken op met dezelfde titel.

Heb ik nou diepgaande inzichten over leiderschap opgedaan? Nou dat niet echt. Het is een beetje fastfood, maar ook fastfood is af en toe best lekker.. 😉 En als we het toch over fastfood hebben, ik kan Vapiano aanbevelen!

Write a Comment

Comment

  1. Beste John,
    Hartelijk dank voor je commentaar, jammer dat je niets nieuws hebt gelezen/geleerd. Het zijn trouwens elf leiders.
    hartelijke groet
    Dominique

  2. @Dominique,

    Dank voor je reactie op mijn weblog.

    Het was niet helemaal zo dat ik “niets nieuws hebt gelezen/geleerd”. Ik denk meer dat je van 11 interviews met leiders nog niet helemaal diepgaande inzichten hebt over wat leiderschap is. Het is ?ɬ©?ɬ©n van die dingen die je zelf van dichtbij moet zien en ervaren..

    groeten,
    John